Cēsu pavasaris 2012

28. aprīlī pirmo reizi piedalījos kādā no Cēsu skrējieniem. Sacensību centrā satiku arī citus kluba biedrus. Lai arī katrs startējām zem citādāka vārda, esam un būsim meridiānisti vienmēr un visur.

Jaunākie dalībnieki startēja visagrāk, un V12 grupā pirmo vietu izcīnīja Alvis Grimza, bet otrajā vietā, ja nemaldos ierindojās Matīss Platacis.

Un tad jau pienāca arī pārējo skrējēju starta brīdis. Nebiju ieņēmusi īpaši veiksmīgu starta vietu, tāpēc sākumā skrienot pa Palasta ielu vairāk bija jākoncentrējās uz manevrēšanu starp cilvēkiem un centieniem nepakrist.
Tomēr lēnām virzījos uz priekšu. Jau pēc pirmajiem 500m sapratu, ka cīņa būs vairāk pašai ar sevi, jo kājās jutu pagurumu un nevēlēšanos skriet pa asfaltu. Viens no nepatīkamākajiem posmiem bija slimnīcas kalna gals, jo tur bija pilnīgs bezvējš un debesīs neviena mākonīša, tomēr pats labākais bija Lenču ielas kalns. Iekšēji cīnījos ar vēlēšanos sākt iet, tomēr sacensību gars to nepieļāva. Finišēju diezgan izpumpējusies un sagurusi, bet priecīga par 1. vietu. Elites grupā labs rezultāts bija Kristapam Magonem, kā arī Didzim Vīksnem.
Rezultātu un bilžu diemžēl vēl nav.

2 komentāri:

  1. Tā kā Cēsu skrējienos piedalos ragulāri, tad jāpiekomentē! Matīsam gan 10-11 vieta, tā pat kā man, tomēr viņa un, protams, Alvja punkti ļāva Pastariņiem uzvarēt skolu konkurencē. Ja man jāatskatās uz skrējienu, tad milzu prieks pašam par noturēto tempu: 4:15/km, ko palīdzēja noturēt Mārtiņš Niklass ar kuru kopā noskrējām visu distanci, jo jau no pagājušā gada zināju, ka ar viņu kopā var turēties. Kā jau katru reizi - galvenais bija nezaudēt Šumītim, šoreiz tas arī izdevās, nezināju, ko var gaidīt no Dagņa, tagad zinu, Aronas Normis bija apslimis un arī mazliet iepalika, bet Didzis likās startā var skriet ātrāk par visiem un cik tik ātri grib un uzmundrinājis Kristapu lēnām attālinājās no manis, laikam par daudz runāja, tāpēc zaudēja Kristapam. Pašam man gāja pasmagi, bija jūtams Siguldas apļu skrējiens kājās, nepatika, ka distance saīsināta, jo nevar salīdzināties ar iepriekšējiem gadiem, tomēr prieks, ka nenolūzu, lai gan kalnā pagāja 2 garām. Tas, ka skrējiens iekrita darba dienā, attēlojās faktā, ka Latvijas ātrākie skrējēji neatbrauca un vispār bija mazāk dalībnieku. Tiekamies Jāņos!!!

    AtbildētDzēst
  2. Laikam jau skrējēji arī neatbrauca tik daudz, jo otrā dienā bija Rīgas pusmaratons, mači ir tik daudz un sezona ir tik īsa! Bet oficiālie rezultāti vēl nav:(

    AtbildētDzēst