Meridiāna nakts stafetes + VIDEO

Cēsu orientēšanās klubs „Meridiāns” jau otro gadu rīkoja Latvijā vienīgās nakts orientēšanās stafetes jauktajām komandām. Šogad par sacensību centru tika izraudzīts Priekuļu slēpošanas-biatlona komplekss. Uzvaru MIX21 grupā izcīnīja spēcīgā Noname komanda ar Jāni Kūmu, Sandru Grosbergu un Anatoliju Tarasovu sastāvā.




Sacensībās pirmie etapi distancē devās plkst. 22:15, kad ārā vēl valdīja viegla krēsla, bet mežā bez lampas apgaismojuma jau bija grūti iztikt. Kopumā stafetēs trīs grupās startēja 33 komandas, vislielākā konkurence, līdzīgi kā pagājušajā gadā, MIX21 grupā – kopumā 22 komandas (1 komanda startēja tikai vīriešu sastāvā, līdz ar to ārpus konkurences). Kā jau stafetēs un vēl naktī, cīņa par goda pjedestālu izvērtās gana aizraujoša un neprognozējama. Jau sākot no pirmā etapa pirmajiem punktiem daudzi skrējēji pieļāva lielākas vai mazākas kļūdas. Bet par sacensību augsto līmeni liecināja arī fakts, ka kopumā tika piedāvāti trīs skatītāju punkti biatlona trases rajonā un viens video punkts Priekuļu tehnikuma teritorijā, online rezultāti (kopumā bija arī divi lielie ekrāni) un spraigi komentāri par sacensību norisi.

Pirmajā etapā MIX21 grupā reizē finišēja divas komandas: Noname un IK Auseklis ar attiecīgi Jāni Kūmu un Jāni Tamužu to sastāvos. Mazliet no līderiem atpalika Jānis Sārs no komandas Mēs jūs visus uzvarēsim. Kā jau to varēja prognozēt, otrajā etapā notika vislielākās izmaiņas vietu sadalījumā, jo to veica sieviešu grupu skrējējas.

Tā kā komandai Noname otrā etapa veicējai Sandrai Grosbergai pirms starta gadījās ķibele ar lampu, tad IK Auseklis skrējēja Anna Annija Zaļaiskalna distancē devās ar nelielu atrāvienu. Tomēr jau pavisam drīz Sandra uzņēmās līderes lomu un šo pozīciju nosargāja līdz pat distances beigām, pakāpeniski to palielinot, līdz 4 minūšu atrāvienam pār uz to brīdi otrajā vietā esošo komandu Control Freaks (otrajā etapā Dace Buža). Pēc otrā etapa uz trešo vietu noslīdēja IK Auseklis komanda.

Lai arī trešā etapa (kuru atkal skrēja vīriešu grupu skrējēji) finišā pirmo trīs vietu sadalījums palika nemainīgs, distances laikā intriga saglabājās. Tā kā Anatolijs Tarasovs no Noname komandas distances sākumā pieļāva vairāku minūšu lielu kļūdu, tad Andris Kivlenieks no Control Freaks Anatoliju pie pirmā skatītāju punkta jau bija noķēris. Tomēr distances atlikušo daļu Anatolijs veica labi un līdz pat finišam spēja saglabāt savu sākotnējo pārsvaru un svinēt uzvaru. Otrajā vietā Control Freaks, bet stabilu trešo vietu IK Auseklis komandai nosargāja Edgars Laķis.

Spraiga cīņa par uzvaru izvērtās arī jauniešu grupā, jo tur katrā etapā notika līderu maiņa. Beigās uzvaru izcīnīja komanda Jaunie krabji ar Kārli Kaminski, Agnesi Kārkliņu un Jēkabu Knētu sastāvā. Ātrākie veterāni bija OKZK komanda (Aigars Vārna, Alvita Mirecka, Andris Mireckis)

Šīs sacensības izcēlās arī ar plašo balvu klāstu, jo MIX21 grupā tika apbalvotas pat ātrākās 8 komandas.

Atliek cerēt, ka arī nākošajā gadā OK Meridiāns sagaidīs arvien kuplāku dalībnieku skaitu, lai jau trešo reizi svinētu nakts orientēšanās svētkus.
Sacensību rezultāti.

Plaša Daces Bužas fotogrāfiju galerija.

Jāņa Kūma karte (1. etaps, dalīta 1. vieta)
Jāņa Tamuža karte (1. etaps, dalīta 1. vieta).

Autors: Kristīne Bertuka / LOF preses dienests / OK Meridiāns

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru