53. Jüriööjooks


1991. gadā Meridiāns ieguva 1.vietu
1998. gadā Meridiāns ieguva 2.vietu
2012. gadā mēs atgriezāmies apskatīties , kas ir mainījies.



Iesākums kā parasti leģendārs. 1h40min pirms starta šāviena mēs vēl sēžam Cēsīs pie galda un gaidam šoferīti.
7min pirms starta ierodamies sacensību centrā, bet 1. etaps vēl džinsos. 4min pirms starta Mridiāns ir gatavs startēt.
Viss ir perfekti aprēķināts.
1.etaps - Valters
Pa dienu pieveicis  Rīgas kausu distanci, uz starta stājās turpinot skrējienu no Baldones. Pēc nelielā pilsētas daļas aplīša Valters ir turpat pirmajā grupā. Pirmajā radioKP ierindojāmies 10.vietā. Izskatās , ka mežā valda liela spriedze, jo 49 komandu pirmie etapi nav ievērojami izretojušies. Arī finišā Valters iznāk kopā ar grupu, pirmajam zaudējot 7 min - 17.vieta.
2.etaps - Dace
 Startēju kopā ar vairākām meitenēm, tāpēc pirmos punktus sanāk ņemt barā. Pēc 4 KP daļa meiteņu aizgāja apkārt purvam , jo tas bija diezgan zaļš un ar padziļu ūdeni, bet skrienot taisni es panācu citas, kas šķiet 5KP bija kļūdījušās tā pat kā Andis, es arī ieskrēju farsta punktā, taču mazo purviņu kartē ātri ievēroju un veiksmīgi pāņēmu savu. Nākamos KP gāju pa kādu sesto vietu. Uz 8KP kļūdoties mūs panāca vēl pāris "spožas lampas". Ceļa etaps mani atstāja izteikti beigās, bet ieskrienot mežā atkal bijām kopā. 10KP masu histērija un apvidus sijāšana. Mans bija pēdējais no farsta KP ko atradu. Beigas ātras, tāpēc man ļoti smagas.Kļūdās kopā kādas 4min. Finišēju 8.vietā ar 5. laiku etapā. 
Karte
3.etaps - Andis 
Uz stafeti devos ar domu mierīgi uzskriet un izbaudīt nakts orientēšanos. Tomēr pirmie divi etapi lika mazliet saspringt, jo komentētājs vairākas reizes pieminēja gan Valtera gan Daces vārdus. Online rezultātos redzēju, ka Dace cīnās jau par pirmo piecinieku. Mani plāni par mierīgo startu bija pagaisuši. Startu gan iesāku lēnām, jo nācās pierast pie kartes, bet uz otro punktu jau biju ielasījies. Diemžēl jau 3. punktā sekoja distances lielākā kļūda, kad ap 10m pirms sava punkta ieraudzīju farstu un aizskrēju uz to un vairs neko nesapratu. Līdzīgi kā vēl bariņš sieviešu no kurām gan nebija nekāda jēga. Par laimi nolēmu skriet atpakaļ no kurienes atskrēju un ieraudzīju savu punktu, bet 3' bija zaudētas. Tālāk skrēju jau vēl uzmanīgāk, cenšoties izmantot maksimāli daudz ceļu variantus. Skrienamajos etapos sajutu, ka arī manas ātrās šķiedras ir mazliet pēc ziemas atmodušās un atlikušajā distancē pat izdevās uzrādīt labus splitlaikus. Uz pēdējiem punktiem vēl apdzinu bariņus ar saviem konkurentiem, kas mani sākumā bija nekaunīgi apdzinuši un finišēju nododot stafeti Viedai 9. vietā, zaudējot komandai vienu vietu. 
Kopumā ņemot pasākums stipri pārsniedza manas gaidas un esmu ļoti priecīgs, ka Dace pierunāja aizbraukt uz šīm stafetēm un ceru nākamgad varēsim startēt 100% Meridiāna sastāvā. Un nakts orientēšanās - tas ir forši.
 4.etaps - Vieda
Pirms starta fiziski jutos ļoti labi un viegli, tāpēc zināju, ka mežā arī skriešana nesagādās problēmas. Gaidot Andi iznākam no meža, nepamanīju, ka viņš ir jau iznācis, tāpēc sanāca piecu sekunžu nokavēšanās, bet tas netraucēja distancē uzreiz sākt pildīt manu nakts mērķi – koncentrēties un nekļūdīties. Distanci sāku kopā ar vēl divām meitenēm, ar kurām kopā paņēmu pirmos četrus kontrolpunktus un kas palīdzēja droši iejusties nakts mežā un konkrētajā apvidū ar ne pārāk izteiksmīgām reljefa formām, daudz zaļajiem, dažāda vecuma izcirtumiem, ļoti regulāru stigu un taku, taciņu tīklu un slapjumu. Purvaino vietu un grāvju šķērsošanu visas distances laikā centos izbaudīt pilnībā :). Nespiežot sevi fiziski, bet skrienot pieklājīgā ātrumā (kur jau varēja paskriet, nevis lauzties cauri eglēm, krūmiem un kritalām) un pēc tiem pirmajiem četriem KP pilnīgi viena, distanci tiešām veicu bez lielām kļūdām (mazo kļūdiņu skaits gan nav saskaitāms :) ). Par to prieks. Un prieks arī par komandas 9.vietu kopvērtējumā.
 5.etaps- Raul
Mūsu papildspēki spēja noturēt 9.vietu.


REZULTĀTI
9. Kaiminu draugi       Meridians/Võru  LAT 04:22.15         
   1 Valters Kaminskis   00:50.04[ 17]  
   2 Dace Buža           00:49.07[  5]   01:39.11(  8)
   3 Andis Malējs        00:49.57[ 14]   02:29.08(  9)
   4 Vieda Lūsa          00:53.47[  9]   03:22.55(  9)
   5 Raul Reiljan        00:59.20[ 13]   04:22.15(  9)
 

3 komentāri:

  1. Baigie malači un labs treniņš Jukolai!

    AtbildētDzēst
  2. Liels paldies kaiminu draugiem par to ka atbraucaat piedaliities. Sacensiiba uzreiz kluva starptautiskaa! Muuseejie piedaliijaas arii Meridiaana jubileja nakts stafetee un bija staavaa sajuusmaa:-)
    Lai veicas muusu sadarbiiba arii turpmaak!
    Tiksimies Jukolaa!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nākamgad Jurijoks stafetēm jāpieiet nopietnāk, lai sastādītu nopietnāku konkurenci :)

      Dzēst