Sezona ir atklāta!

Šķiet, ka vēl tikai nesen piedalījos Latvijas čempionātā maratonā, bet paskaties, jau pienācis 27. marts un Meridiāns uzsācis jaunu sezonu, kas solās būt neierastāka kā citus gadus. Kāpēc? Tas lai vēl paliek noslēpumā!
Diena iesākās pelēcīgi, un lietus arī neizpalika. Tomēr tas netraucēja ne man, ne citiem orientēšanās mīļotājiem sapulcēties uz Meridiāna iesildīšanās kārtu Siļķēs. 

Karte nopirkta, buči samitrināti netālajā peļķē, kompass rokā un distance atbilstoši savām spējām izvēlēta, kas nozīmē, ka laiks startam. Salīdzinoši ar pagājušo gadu, kad sniegs iesildīšanās kārtā vēl bija līdz celim un atlika vien skriet pa iemītajām takām, šogad sniegu varēja sastapt tikai atklātākajos apgabalos, kā rezultātā bija vieglāka skriešana un interesantāka orientēšanās. 


Protams, bez kļūdām pirmajā reizē neiztikt, kā teica Andis Malējs:"Pieļāvu visu veidu kļūdas, sākot jau ar mājās aizmirstām kurpju pēdiņām!" Arī citiem šis tas bija aizmirsies, kādam kompass, kādam plēvīte kartei, bet tieši tāpēc iesildīšanās kārtas esot vajadzīgas, lai atmostos no ziemas miega. 


Bet, manuprāt, galvenais, ka paši ieradušies un vēl pie tam ar smaidu sejā.
Pēc distances Jānis Naglis man atklāja, ka šī esot bijusi viņa pirmā reize šogad ar karti rokās, un, lai gan gājis lēni, viss bijis OK.


Toties, lai sezonu varētu uzskatīt par tiešām atklātu, pagājušā gada stiprākie un centīgākie skrējēji tika pie godam nopelnītajām balvām un diplomiem.
Arī pati mājās devos ar pilnāku somu, tomēr vairāk prieka sagādāja sastaptie cilvēki, pieaugošā automašīnu rinda un mežā pavadītais laiks. Un par to visu liels paldies Jurim Knētam!


Un pārējiem novēlu veiksmīgu sezonu un tiekamies nākamnedēļ 3. aprīlī Meridiāna 1. kārtā! Nenokavē!


Ilze Buža

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru