Ja problēmas atvērt grafikus.

Jau vairākus gadus ir pieejama iespēja skatīties rezultātus kā grafikus, ko piedāvā SplitsBrowser. Tā ir Java valodā programmēta lietotne, kas ielādējās no servera un lai tā darbotos, datorā ir jābūt instalētai Java, kas caurmēra lietotājiem parasti ir izdarīts. Problēma tā ka, lai cīnītos ar ļaunprātīgām programmām, jaunākajās interneta pārlūku versijās tagad Java sīklietotnes tiek bloķētas un tādējādi arī SplitsBrowser grafiki neatveras. Ko tādā gadījumā var iesākt?
  
1. Izmantot alternatīvu grafiku skatīšanu, kur tiek izmantots JavaScript, tādējādi Java sīklietotne no servera nav jāielādē. Meridiāna katras kārtas rezultātiem ir pievienota norāde uz grafiki.
  
2. Ja tomēr ir nepieciešams izmantot veco versiju (ar java), tad Internet Explorer izvēlnē Tools var atvērt Compatibility View Settings un ailē Add this website pievienot www.meridians.lv. 
  
Bet Google Chrome gadījumā risinājums ir adreses laukā ievadīt: chrome://flags/#enable-npapi. Atvērsies saraksts, kur atrast NPAPI Iespējošana vai Enable angļu valodā
-------------------------------------------
NPAPI iespējošana Mac, Windows
Ļauj izmantot NPAPI spraudņus. #enable-npapi
Iespējot
-------------------------------------------
un nospiest Iespējot vai Enable un restartēt Chrome.

Mozilla FireFox no izvēlnes jāatver Tools>Options>Security lapa un poga Exceptions atvērs Allowed Sites sarakstu, kur līdzīgi kā Internet Explorer pievienojam www.meridians.lv.

Šie padomi var noderēt rezultātu aplūkošanai arī citu sacensību lapās, kur tāpat ir SplitsBrowser izmantots. Par Opera pārlūku šobrīd nav ieteikumu. Ja kādam ir, sūtam uz meridians@apollo.lv. 

Veiksmīgus startus!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru